tirsdag den 30. april 2013

Rodfrugter

Har her det sidste stykke tid, postet en del billeder, af denne lille flade bolle/pandekage på min instagram profil og flere er så søde og spørger til opskriften. Jeg spiser for tiden ingen gluten og sjældent pasta, ris og kartofler, så bruger bl.a denne som alternativ til maden. Hvis jeg bare skal have en lille snack ,spiser jeg den med fx. pesto, ellers bruger jeg den som tilbehør, til en god frokostsalat eller som boller til en sandwich!

Opskriften på den lækre snack (ca. 8 mini boller, som på billedet)

Et par gulerødder, jordskokker og en stor pastinak.
Friske krydderurter. Fx. koriander & persille
1 løg
2 æg
½ dl. boghvedemel eller andet glutenfrit (rismel, amarant mel m.m)
lidt havsalt
lidt citronsaft
olivenolie

Riv alle rodfrugterne og kom salt og citron saft samt olie over dem. Bland en god håndfuld fint hakket krydderurter og løg i. Bland det efterfølgende med en masse af æg og mel. Form dem efter ønske og størrelse på et stykke bagepapir, smurt i olie og bag dem på 180 grader i ca. 20 min. eller til de er fine gyldne. Jeg vender mine til sidst, så de lige får lidt sprødhed på begge sider.

Velbekomme <3


torsdag den 25. april 2013

Mid Season Sale hos byKier!

Foråret er knapt kommet til DK, men alligevel kan du nu købe fede forårs sneakers, med en besparelse på 40% (udvalgte modeller). Tilbuddet varer fra i dag og 4 dage frem, så tøv ikke med at bestille jeres sko hos byKier.

Jeg behøver vist ikke at fortælle jer, hvor meget jeg elsker de sko vel?

God Shopping!


tirsdag den 23. april 2013

No. 10 Edith Hegedüs - Københavns fineste jewellery store

Når man træder ind ad døren hos No. 10, må følelsen næsten være, som når et lille barn træder ind i en kæmpe slikbutik! Jeg har været forbi Ediths smukke butik, et par gange nu og hver gang, bliver jeg helt draget af den nostalgiske stemning, og jeg kan virkelig kigge på de samme smukke smykker i timevis. Edith som ejer butikken, har sammen med 7 af Københavns dygtigste guldsmede, skabt noget helt unikt, som man ikke ser mange andre steder. Hver designer har hver deres smukke montre, fyldt med funklende guld, diamanter og ædelstene og det ene smykke er smukkere end det andet. Alt er lavet på hver deres lille værksted og der er virkelig blevet kælet for detaljerne.

Forleden var jeg forbi og sammen med Edith, fik jeg en rigtig fin idé til et smykke til mig selv, som bare rummer alverdens kærlighed - et smykke jeg længe har drømt om, men bare ikke helt vist hvordan det skulle være. Det ved jeg helt sikkert nu og Edith er ved at tegne det til mig. Ihh hvor jeg dog glæder mig til at se hendes foreslag.

Edith har desuden været i lære hos Jo Riis Hansen, hvilket hendes stil også bærer lidt præg af. Se fx. denne smukke kæde jeg har derfra.

Edith Hegedüs, Kira Helmer Nielsen, Rebecca Elbæk, Nicolette Stoltze, Anna Molthe  Huidtfeldt , Camilla Brockenhuus Schack, Pernille Elsass og Tine Lindhardt udgør tilsammen:

No.10
Edith Hegedüs
-Selected Fine Jewelley-
Christian IX's Gade 10
1111 København K

Giv dig selv den fornøjelse, at kigge forbi den smukke butik, næste gang du er i indre København.
Står du i øvrigt og skal bruge, et helt specielt smykke ved fx. fødsel, dåb, konfirmation eller bryllup, så er det næsten umuligt, ikke at finde det helt perfekte smykke og Edith designer gerne smykket, så det bliver helt perfekt til dig.







Guldkæde med diamanter fra: Kira Helmer Nielsen 23.000,-

Bogstaver i guld med diamanter fra: Rebecca Elbæk 4.000,-

Ring i oxyderet sølv og diamant fra: Edith Hegedüs 2.200,-






















Det her må være det mest gennemførte city kort ever <3

mandag den 22. april 2013

aiayu lagersalg

Dette lagersalg VIL jeg ikke glippe! Håber simpelthen at jeg kan finde, en ny dejlig cardi i cashmere, samt puder som matcher mit cashlama plaid derfra.

Ses vi?


torsdag den 18. april 2013

New Generals Lagersalg

På dette års CIFF messe, stiftede jeg for alvor bekendtskab med New Generals. Et brand jeg altid har gået lidt udenom, nok grundet de meget karakteristiske print og det lidt hårde udtrtyk. På messen oplevede jeg at New Generals, også kunne lave andet end bare sort, sort og sort ;-) Se fx. denne fine kjole, som søde Michala var skudt i fra første øjekast. Deres tøj er Fairtrade og økologisk og det er dejligt, at kunne klæde sine børn på, med ekstra god samvittighed!

For et par måneder siden holdte de også lagersalg, hvor søde Signe købte en utrolig lækker, nej virkelig lækker kjole med til Lua. En dejlig tyk sweatdress med det blødeste 'foér' og den mest fantastiske sommerfugleprint i pink. Den er vasket måske 20 gange allerede og den er stadig blød som smør.
Lua har bl.a kjolen på lige her. Jeg må have mere af det lækre tøj, som jeg nok primært vil bruge i de kolde måneder.

Da jeg ikke selv har været afsted til lagersalget, så ved jeg ikke meget om udvalget. Dog ved jeg fra både Signe & Michala at priserne og udvalget, skulle være helt i top!




byKier medlemsrabat 20%

Jeg vil da lige tippe om at byKier, som jeg ofte roser til skyerne, netop tilbyder 20% på ALT i webshoppen -men kun hvis du modtager nyhedsbrevet, så skynd dig forbi byKier og meld dig til! Tilbuddet gælder til og med på søndag den 21. april!

God shopping...


onsdag den 17. april 2013

Poppy Rose Boys

I går satte jeg en lækker konkurrence i gang, hvor jeg trækker lod om et gavekort på
500 dkk til Poppy Rose online boutique! Jeg fremhævede mine favoritter, fra deres SS13 kollektion og som den pige-mor jeg nu engang er, så var der absolut ikke meget drenget, over den collage jeg havde opbygget. Så selv om mange nok bedst kender Poppy Rose, for deres fantastiske univers FYLDT med liberty, feminine kraver, sløjfer og smock, så laver de altså også en helt igennem fantastisk kollektion, til drenge - uden noget som helst liberty, men i ligeså lækre materialer og med fede detaljer.

Her får i mit bud på de lækreste styles, til sommerens lækreste drenge. HUSK at være med i konkurrencen om en gavekort på 500,- som du deltager i lige her


tirsdag den 16. april 2013

Poppy Rose ss13 og en give away...

Det er lidt specielt for mig, at præsentere Poppy Rose's nye kollektion her på bloggen. Samtlige smukke styles har nemlig prydet vores hjem de sidste par måneder. Hver detalje på tøjet er blevet nærstuderet og vendt og drejet 100 gange.

Min kæreste er fotograf og har lavet alle pack shots for dette års sommerkollektion, alt imens jeg har ageret stylist, strøget alt tøjet, lagt det fint op på den hvide baggrund, drejet det lidt, rettet en snor osv. Oprindeligt tænkte jeg på, at skulle lave alle billederne alene, da jeg har et rimeligt godt kendskab til kameraet, meeen jeg bukkede hurtigt under og K tog over. Virkelig en god plan! Jeg har tit stået bag ham, når han lavede billeder for diverse kunder, men dette var noget anderledes og noget mere avanceret end jeg havde regnet med. Der er mange måder at lave hvid baggrund på og ingen tvivl om at  K's måde var den 'rigtige' udgave! Hele vores stue har været omdannet til studie, med hvidt papir all over, 3 mega store lamper, hvide papstykker her og der (så billederne ikke lavede skygger og genskin), timevis med diverse indstillinger på kameraet, for at fange den helt rette farve i tøjet o.s.v! Måske heller ikke det mest optimale at lave hjemmestudio, men 'vi' leder pt. efter et nyt studie til ham, så imellemtiden må det her være løsningen.

Elsker i også bare Poppy Rose for deres florlette bomuldstoffer og liberty, prydet med fine detaljer?
Jeg gør og mest af alt elsker jeg at klæde mine piger i deres helt fantastiske kvaliteter, både vinter og sommer. På collagen ser i et lille udvalg af nogle af mine favoritter (ja der er altså mange, så måtte begrænse mig!)

Poppy Rose har været så søde at de vil forkæle en af jer søde læsere, med et gavekort på 500 dkk. så du kan shoppe lidt, fra denne smukke kollektion, til din pige eller dreng (Ja selvom jeg ikke er så god til at fremhæve det, så har Poppy Rose faktisk en stor drengekollektion, som er virkelig FIN) Hvis du gerne vil vinde, så skal du gøre følgende:

1. Følg mig enten via Bloglovin eller Facebook. Hvis du i forvejen følger mig via google reader, så må i meget gerne følge mig et af de to steder, da google reader snart ikke gør det muligt, at følge blogs længere :(

2. Følg Poppy Rose via Facebook og gå derefter ind på deres online boutique og udvælg din favorit style, som du ville købe hvis du er den heldige. Link til dit valg og skriv en kommentar med din mailadresse, så jeg nemt kan kontakte den heldige.

Jeg vil blive rigtig glad hvis i vil dele konkurrencen på jeres Facebook, men det er slet intet krav!

Konkurrencen slutter søndag den 21. april, hvorefter jeg trækker en heldig vinder ;-)

HELD & LYKKE!

Vinderen er trukket og den heldige blev Maiken, som har fået direkte besked!




mandag den 15. april 2013

Den Blå Planet

Forrige søndag fik vi en rigtig god idé (som senere viste sig at være en rigtig dårlig idé!!) Vi pakkede bilen og tog med et vennepar og deres unger, ud for at se den berømte 'Den Blå Planet'.
Køen var jo som frygtet, MEGET lang! Jeg havde dog fået et fif om, at man blot kunne betale sine biletter via sin iPhone og dermed, komme i en fast track kø (hvilket de faktisk og skiltede med!!) men underligt nok, gjorde nærmest ingen det?! Godt nok kræver det en smartphone, da de skal scanne en stregkode, men dem har det meste af Danmarks befolkning da efterhånden? (inkl. min mor, min far og svigermor!)

Anyways, vi kom ind på no time, hvilket var fantastisk. Vi havde glædet os til at hygge sammen og med vores venner, men da vi i alt havde to klapvogne med, var der ikke nogen som helst chance for at vi kunne følges, da der seriøst var KØ for at komme, bare en meter med vognen. Så Palma og jeg forsøgte at komme, bare i nærheden af et par fisk, imens K og Lua rendte et helt andet sted og vores venner et helt 3. og 4. sted. Øv! Der blev ikke meget familie/venne hygge over den dag. Fik heller ikke set den smukke restaurant jeg havde hørt skulle være så fin, for køen derind var vel på 30-40 mennesker.

Nå men det jeg så, var altså rigtig flot! Og jeg glæder mig til jeg en dag har mod på at tage min familie med derud, så vi rigtig kan se og tale om fiskene. Vi venter nok lige et halvt år eller noget...

Synes godt nok at det er under alt kritik at de lukker SÅ mange mennesker ind og flere til (køen fortsatte jo). Det er jo ikke helt billigt at komme ind og så vil jeg altså gerne have, at mine piger kan få en god oplevelse!

Har du været derude? og var I lidt mere heldig end os? ;-)



Søstrene (de bedste <3) mødtes endelig foran det store haj akvarie og var meget betaget af de mange flotte hajer.







Lua flashede dagens lækre outfit! Jakke: MarMar // Tee: Atsuyo et Akiko // Bukser: Soft Gallery // Sneakers: Naturino



fredag den 12. april 2013

Norlie Lagersalg Århus

Jeg hører tit mine jyske veninder og bekendte, klage over de manglende lagersalg ovre hos jer. Så nu kan jeg glæde jer jyder med, at Norlie kommer til Århus og endda med masser af gode tilbud og flotte styles! Normalt aner man jo ikke, hvad man kan være heldig at finde, på det pågældende lagersalg. Men jeg har fået et lille indblik i det skønne udvalg, som I jyder kan høste og deler det selvfølgelig med jer.

Jeg synes der er rigtig mange fine sommerfristelser, så jeg gad virkelig godt at lægge vejen forbi.

God shopping <3







torsdag den 11. april 2013

byKier

Når det handler om fodtøj til mine piger, vil jeg aldrig gå på kompromis! De skal have det bedste af det bedste, både til hverdag, leg, indendørsaktiviteter osv. Lua har desuden nogle rigtige 'problem' fødder, som bare kræver det helt rigtige fodtøj, til en ret bred og meget 'flad' fod. Udover det er hun motorisk tilbage i sin udvikling, hybermobil og lidt klodset, så hun skal have noget som hun går og leger helt perfekt i, så hun kan udvikle sig hele tiden, samt få det optimale ud af sin leg.

For nyligt var vi så heldige at få tilsendt en dejlig kasse sko fra byKier, som vi blev bekendt med for første gang, for ca. et halvt år siden. Jeg fik et par lækre gummistøvler til Palma i en flot lysgrå farve, med en fin kontrast stjerne på siden. Lua har samme gummistøvler og de er virkelig geniale. De er super bløde i gummiet og så har de riller under sålen, hvilket gør at børnene står bedre fast og ikke glider rundt i det våde vejr, som jeg tit oplever er en ulempe ved andre mærker. De guldfarvet sneakers til Lua, kan du læse mere om lige her, i et tidligere indlæg. Desværre er de lige det smalleste til hendes fod, så de skal byttes til en anden model! Øv, for de er virkelig så fine og meget lækre! Sportsandalen er egentlig en drengemodel med dens blå/grå farver, (har vistnok overtalt Lone til at lave en piget udgave til næste sommer) men det var tydeligt, at Lua skulle have denne rigtig smarte (nogle vil måske mene den er lidt nørdet?!) sandal! Den er jo genial til aktive børn. Sålen er fantastisk, materialet åndbart og smart med velcro, så den kan lukkes helt tæt og dermed sidder perfekt på foden! Samtidig er den ikke så sart, som en alm. tøset sandal. Så selvom Lua har et par yndige sandaler fra pom d'Api, som vi var heldige, at finde sidste år med 60% (og lige den model vi faktisk altid har købt til hende) så er der en ingen tvivl om at dem fra byKier bliver hendes hverdagsandal! Palma har fået fine koral farvet sandaler -en farve jeg normalt vil gå en stor bue uden om, da jeg altid vælger de 'sikre' farver som sølv, grå, sort mm. Men dette par var en undtagelse og jeg er vild med dem og det er nu dejligt, med glade og friske farver her til sommer. Igen er sandalen super comfortabel, har blød og fleksibel gummisål og velcrolukning. En helt perfekt sandal til små piger og især dem som lige har lært at gå, da der ikke er snublekant og fordi sålen er så bøjelig. Og de fåes også i sølv! Deres hjemmesko har vi haft nogle stykker af og de er bare fine og gode med skridsikker sål.

Jeg har også været så heldig at få to lækre strik til Lua, en poncho i lilla og en cardi i petrol. De er strikket i en kraftig økologisk bomuld, som er perfekt til kølige sommeraftener. Jeg har desuden skrevet mere om den lækre blå trøje her.

Designeren bag byKier, Lone Kier ved tydeligvis rigtig meget om sko, for netop hendes kollektion er vireklig tænkt ned til sidste detalje. Både hvad design og comfort angår.
byKier kan købes på nettet via deres egen webshop, men nu også i Magasin. Jeg vil dog ikke tøve ved at shoppe de fine sko på nettet, da der findes kyndig vejledning på hjemmesiden, til hvordan du måler dit barns fod og hvilke sko som passer til børn, med alm. eller brede fødder. Priserne for et par sko svinger fra 499-649,- og det er top kvalitet for pengene. Fragten ligger fast på 29,- så skulle du tage fejl af en størrelse, har man ikke mistet så mange penge på fragtomkostninger.

Jeg kan simpelthen ikke rose, de fantastiske sko nok og håber at i er ligeså glade for jeres byKier køb, som vi er herhjemme.









tirsdag den 9. april 2013

Low Carb/Glutenfri Pandekager

Jeg elsker at lave pandekager til mine tøser og de elsker at spise dem. WIN!
Dog spiser vi dem ret ofte helt sukkerfrie (i øvrigt til stor begejstring for begge piger) og så kan man med god samvittighed, serverer dem ofte og især til morgenmad.

Jeg laver dem lidt på slum, men det er jo nemt at vurdere hvor meget man ønsker at gøre dem tykke/tynde.

2 øko æg
1 dl. glutenfri havregryn (kan købes i helskost butikker)
2 dl. boghvedemel eller rismel fra urtekram (smager næsten ens, så det afhænger af hvad jeg lige har i skabet)
Rismælk til den ønskede konsistens
1 tsk. salt
1 spsk. kardemonne
1 tsk. gurkemeje (jeg tilsætter alt mit bagning gurkemeje, ikke for smags skyld, men fordi det mindsker det carcinogene stof akrylamid, som dannes ved stegning og bagning!)

Bag, bag, bag...og server med friske jordbær og agavesirup! Nul sukker og god samvittighed <3




mandag den 8. april 2013

Sommerens fineste jakke fra MarMar.

Lua har fået den fineste jakke foræret af MarMar fra deres ss13 kollektion. Jeg har været vild med jakken, siden jeg i efteråret, blev præsenteret for kollektionen, som jeg skrev mere om her. Jakken er lavet i det blødeste jeans stof, med det fineste og lækre foér stof i creme med røde prikker (det kan liges anes på de sidste to billeder).  Jakken har det fineste A-formet snit og mange yndige tøsede detaljer.

Lua trodsede det lidt kølige forårsvejr og tog jakken i brug allerede denne weekend, hvor vi i lørdags spiste brunch med to af mine gode veninder, på en helt fantastisk børnevenlig café på Amager, Madmanifesten (meget mere om den i en andet indlæg). Efterfølgende stillede Lua op til et par billeder, til ære for bloggen.

Jakken kan meget snart købes på MarMar's egen webshop og jeg skal nok give jer en update, når den kan klikkes hjem!

Jakke: MarMar // Tee: MarMar // Bukser: Soft Gallery // Tørklæde: Shirley Bredal






lørdag den 6. april 2013

Blomkåls pizza

Rigtig mange spørger om min opskrift på blomkåls pizza,  så selvom den findes mange steder, så får i den gerne her hos mig.

Jeg forsøger at leve glutenfrit, så meget det er muligt. Jeg jeg er overbevist om at det er sundere for kroppen og ens energi samt humør. Hele april måned er for mit vedkommende 'glutenfri' måned (faktisk også sukkerfri og kulhydratfri ) Det lyder meget svært at undgå gluten, men faktisk findes der mange fine alternativer. Man kan altså sagtens bage fx. brød og kage alligevel da der findes alverdens meltyper uden gluten. Jeg vil poste nogle af mine bedste opskrifter, og jeg skal nok komme med en update på, hvordan det har påvirket min krop! Jeg overvejer desuden kraftigt, at fjerne gluten fra mine børns kost, især fra Lua's da hun er er tilbage i sin udvikling og har nogle til tider slemme udsving.
Jeg tænker at det kan få hende lidt mere i balance og at hendes hjerne vil arbejde bedre! I første omgang forsøger jeg at leve 100% uden gluten og min kæreste følger trop, da han faktisk er tilmeldt et stort forsøg om, netop hvordan gluten påvirker kroppen (så det er altså noget der optager os meget herhjemme for tiden). Han har lige været igennem første del af forsøget, hvor han skulle leve af store mængder hvede. Han tog en del kilo på, var træt og uoplagt. Så det er ihvertfald et bevis på at hvede bare ikke er godt!

Opskriften er til 2 pizzaer:

 ½ fintrevet blomkål
1 dl. revet mozerella eller emmentaler (det bruger jeg)
1/4 revet gourgette
1-2 revne gulerødder
2 æg
salt
peber (jeg bruger krydderpeber fra urtekram)

Ælt hele dejen godt sammen og del den ud i to dele på en bradepande. Tryk 'dejen' godt ud, så den hænger sammen og er rund. Bag bunden i oven på 200 grader i ca. 20 min. (10 min. på hver side) Bagefter pyntes den som en helt alm pizza og bages igen til den er klar.

Lav den evt. med frisk parma og rucola som jeg har gjort! Det er virkelig lækkert.

Jeg bruger i øvrigt tit samme opskrift til at lave burgerboller (så skal de bare være lidt tykkere og bages lidt længere) samt 'brød' til en sandwich dagen efter.

Jeg håber at i vil elske den, ligeså meget som jeg gør ;-)




fredag den 5. april 2013

Kaffe!!

Jeg kan ikke leve uden kaffe og mit faste morgen ritual er en stor latté -og helst hvis jeg kan nå at drikke den inden pigerne står op, så er jeg en meget bedre mor . Om ikke andet en mere frisk Mor! Faktisk kan jeg egentlig ikke lide smagen af kaffe og lærte først at drikke en Latté for et år siden, men den skulle overhældes med vanilje sirup, før at den kunne drikkes. NU er jeg i en alder af 28 år, endelig blevet voksen og kan drikke den helt uden sukker eller sødestof! Dog bruger jeg tit en lille skvat agavesirup.

Jeg tænker at man skal huske at forkæle sig selv, en gang imellem og jeg drømmer virkelig om en rigtig flot og god maskine, til at brygge min latté. Jeg er jo lidt en æstetiker når det kommer til drikke, mad og ikke mindst ting i mit hjem, så jeg synes det bedste bud, må en en Nespresso maskine? og helst denne fine enkle model CITIZ LIMOUSINE BLACK.

Jeg har luret på hele udvalget i magasins webshop, for at finde den helt rigtige espresso maskine og synes det er svært at finde ud af, hvad de forskellige kan? de brygger vel den samme kaffe og så hælder man selv skummet mælk i og voila? Eller tager jeg helt fejl?

Giv endelig jeres mening til kende og kom med gode råd til, hvilken maskine jeg skal købe? Jeg har en fin nok mælkeskummer, så den behøver ikke at være indbygget i maskinen.

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Magasin, men det er 100% udtryk for min egen personlige mening.

Hornbæk kærlighed...

Min forældre har i mange år, haft et skønt, lille sommerhus i Hornbæk! Vi har holdt 100 vis af ferier deroppe, jeg har holdt fødselsdage og venindeture. For nogle år tilbage blev de skilt og sommerhuset kunne ikke sælges, så det har bare stået og passet sig selv!!! De har skiftedes til at passe det, men ingen af dem og heller ikke jeg, har taget det i brug! For et par somre siden, hjalp jeg min far med at gøre det fint, med en del bøtter hvid maling og lidt istandsættelse. Efterfølgende er det mest bare blevet lånt ud, til venner/bekendte og senere koblet til et udlejningsfirma!

I weekenden var pigerne og jeg med min mor deroppe, for første gang siden skilsmissen. Først nu har hun endelig, lyst til at bruge det igen! Det er så skønt, ligger helt ugeneret for enden af en vej, tæt på by og strand. Nu vil jeg bruge det sammen med min egen lille familie, når vi har brug for lidt ro fra den travle hverdag.

Hornbæk har en af Danmarks lækreste badestrande, en hyggelig havn med små fiskerhuse, den skønneste ny opførte strandlegeplads, med masser af motorisk udfordring, fantastiske sommer caféer/restauranter og massevis af hyggelige små butikker. Jeg er bare VILD med den by!

#1 Iskagehuset! Vi spiste is, selvom det var koldt.
#2 Palma har fået en idé om at hun kan se en kat hvis bare hun kigger ud af vinduet, ligemeget hvor hun er. Så der blev meget vindues kiggeri, men hun fandt aldrig katten.
#3 Sommerhuset <3
#4 Lua på æggejagt i haven med mormor.
#5 The Beach!
#6 En fin detalje fra tårnet på legepladsen - en skøn vind måge.
#7 Lua på legepladsen.
#8 Palma snupper en lur i det dejlige vejr.
#9 Palma nyder solen på en gåtur.
#10 Fiskerbåde på havnen.
#11 Lua lufter sine spritnye kondisko fra Naturino. De bedste kondisko vi har haft!

Lua's tøj: sort jakke, Mini A Ture // Flyverdragt, Ver De Terre // Hue, (udgået) Månestråle cashmere // Leggins, Poppy Rose // Sko, Naturino