mandag den 4. november 2013

Personlig julegave - billeder fra Instagram

Herhjemme er vi meget lidt materialistisk, når det kommer til gaver ved højtider. Derfor er personlige julegaver noget vi sætter højt (eller jeg gør ihvertfald!) Min kæreste er fotograf, så derfor er det oplagt at familien altid, bliver begavet med billeder af vores guld. Heldigvis synes de alle sammen også, at det er den bedste gave at få.

Med årene har jeg taget mere og mere over, når det kommer til fotodelen, da jeg virkelig nyder at tage billeder og selv synes jeg også, at jeg er blevet ret god til at fange de gode moments - især nu hvor instagram er blevet en del af min hverdag, så derfor fanger jeg simpelthen så mange skønne øjeblikke.

Jeg har før fået lavet en plakat med næsten 100 blandede billeder fra min instagram profil, den hænger i vores køkken. Jeg har aldrig rigtig fået vist den frem på bloggen, men den kan ses lidt i baggrunden, i dette indlæg . Den er sat op på 1 cm. tyk, sort skumpap. Ret fed effekt, hvilket vi altid har gjort med rigtig mange billeder, da min kæreste afskyr rammer.

Jeg har denne gang fået printet en masse små billeder, i to forskellige størrelser og denne gang valgt at sætte dem i rammer til julegaver. Personligt synes jeg det er super flot! Billederne er printet hos Printstagr.am og det er 3. gang jeg laver en bestilling hos dem, da jeg altid er tilfreds med kvalitet og service. Det er super let at bestille produkter hos dem og der er mange flotte muligheder. Jeg vil dog lige sige, at når billederne bliver blæst op i størrelse, bliver de mere grynet. Så hvis kvaliteten skal være i top vil jeg anbefale den lille størrelse. Det kræver en instagram profil at bestille billeder, men det er meget let at downloade app'en (gratis), gøre den helt personlig (så man ikke behøver at være social og vise sine fotos til andre), og så er det bare at føre sin billeder fra mobilen, ind på sin IG profil og evt. lege med filtre, så alle billeder får sine egne fede og personlige udtryk.

Jeg bruger selv følgende app's: ABeautifulMess, VSCOcam & Repix. Der findes mange andre og de fleste er gratis, så det er bare at gå i gang med at lege og lave rigtig fede billeder.

Rammerne jeg har købt er fra IKEA og måler 33x33. Den hedder GLADSAX  og koster 39,-. Jeg synes den er helt perfekt til billederne.22 kommentarer:

 1. Hvor er det bare en skøn gaveidé!
  Har ikke prøvet at få printet fra IG endnu, men jeg vil da helt sikkert overveje det her op til jul :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig god idé! Det er virkelig så fine og stemnings fyldte billeder man får på den måde!

   Slet
 2. Jeg må altså også prøve det. Synes nemlig også at man faktisk får taget mange flotte billeder med telefonen...

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis ;-) Tit er det jo de uforberedte billeder, som er rigtig skønne! God fornøjelse med projektet!

   Slet
 3. Hej Kira
  Du tager så smukke billeder, og det er en virkelig god gaveide. Jeg kender slet ikke de redigeringsapps, du nævner, og jeg vidste heller ikke at jeg kan redigere mine billeder i IG uden at dele. Det er da så nyttig info at få :-) Rigtig god dag.
  kh Tine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Tine ;-) Hvor dejligt at høre det! Prøv at hent nogle app's, det er fedt at lege med billederne i dem.

   Nu er din profil jo med følgere, men du kan med fordel lave en mere (ligesom jeg fx. har en shop) og den kan du gøre, til din egen personlige billedebog en masse <3

   Slet
 4. Jeg synes det er befriende at høre om jeres julegave prioriteringer. For selvom jeg elsker at give og få gaver, så får jeg næsten altid i julen en lidt tom følelse ift. at man ræser rundt for at købe gaver selvom man EGENTLIG ikke rigtig mangler en masse, så det bliver næsten altid nice-to-have og det løber op i en mindre formue.

  Jeg er også begyndt på at lave flere personlige gaver, men kun til dem som sætter pris på det. Du tager nogle rigtig gode IG billeder, så det er en super god idé med en billedcollage som du har. Den idé vil jeg huske på. Desværre synes jeg ikke mine billeder har samme gode kvalitet, da min forrige telefon sang på sidste vers og lavede grynede billeder.

  Hav en dejlig dag. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis det der julegaveræs er vi SÅ trætte af! Det ødelægger alt det hyggelige og gør at vi faktisk synes mindre godt om julen. Et stort gave bytteri, stress og kaos! Heldigvis er min familie enige om at det er helt ligemeget med det materielle. Selv pigerne får ikke overflod af gaver, det behøver de nemlig slet ikke, efter vores mening!

   Skidt pyt med om dine billeder er grynet ;-) Der er sikkert god stemning i dem og jeg synes ikke at det gør noget, at man kan se at de er mobil billeder! Men dejligt at du synes mine billeder er gode <3 Tak!!

   Slet
 5. ... endnu engang kan jeg bare ærgre mig over, at jeg ikke kan IG'e. Men billeder er altså en dejlig gaveidé. Det bruger vi også i forskellige former :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Stine, du kan godt IG'e sagde dem fra Mocrosoft forleden. Der findes en app til Windowsphone. Er det ikke den du har? :)

   Slet
  2. Stine, du må få dig en iPhone ;-) Eller iPad!

   Slet
 6. Det er simpelthen så fint. Ideen er hermed bogmærket til julegaver :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak og dejligt at du kan bruge idéen <3

   Slet
 7. Ser fantastisk ud. Har du "regler" for hvormange forskellige filtre du ligger ned over en mængde billeder til samme ramme - altså for at de skal passe sammen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak! Nej SLET ikke ;-) Jeg bruger forskellige filtrer alt efter billedets kvalitet, lysniveau og stemning. Har denne her gang printet ca. 150 billeder, så har haft lidt at vælge imellem, da rammerne skulle laves ;-)

   Slet
 8. Rigtig fin julegave:-) Men da jeg selv ville bestille, kunne jeg ikke få siden til at virke:-( Ved du om der har været problemer?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er simpelthen så underligt! Får rigtig mange henvendelser fra læsere som forsøger at bestille, men uden held :-( Det forstår jeg jo slet ikke, da jeg har bestilt 3 gange uden problemer. Håber at du får det til at virke!!

   Slet
 9. Nu har jeg fået siden til at virke og billederne er bestilt:-) Men det tog faktisk lang tid før siden virkede. Forsøgte nogle dage i træk. Hvor lang tid tog det ca. inden du modtog billederne? Og er det bare hvidt karton du har brugt som baggrund i rammen?
  Tak:-)

  SvarSlet
 10. Man kan også spare nogen penge her i julen og bestille sine Instagram billeder hos Pixum, endda med et godt tilbud :-)

  http://www.pixum.dk/instagram

  SvarSlet