tirsdag den 12. marts 2013

Sund Choko-Dadel kage

Jeg elsker virkelig kage og søde sager, men er her det sidste års tid, blevet meget glad for den sunde udgave. Faktisk så meget, at jeg sagtens kan undværre sukker! Jeg bager nærmest alt uden sukker, hvedemel og smør og jeg er vild med at eksperimentere og finde nye lækre opskrifter.

Forleden flashede en af de aller sejeste øko-mødre jeg kender, denne lækre kage på sin instagram profil og jeg gik straks i gang med selv, at bage hendes version. Da hun ikke selv blogger særlig meget, så får i her opskriften fra mig, da den er for lækker til at lade vær med at dele.

Vibstjerts Øko-Choko-Dadel-Mandel kage.

200 g. Mandelmel
200 g. Dadler
5 æg
75 g. kokos olie
2 modne bananer
4 spsk. ren kakao
2 tsk. kanel
2 tsk. vanilje pulver
½ tsk. salt

Alle ingredienser blendes til en jævn kagemasse og hældes efterfølgende i en tærteform (som er belagt med bagepapir). Bages i 40 min. på 175 grader.

Lad den endelig køle af inden servering og kan med fordel, bages dagen før og stå på køl. Server med hakkede mandler en en kugle sorbet (så går den rent hjem hos manden og børn...i promise)
8 kommentarer:

 1. Fantastisk! Jeg spottede også hendes lækre kage på Insta og håbede på der kom en opskrift! Jeg undgår også helst sukker og hvede, i et forsøg på at tabe de ekstra kg - så tak for opskriften - til jer begge:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skulle overveje at købe bogen 'sundt sødt'... den bruger både Vibeke & jeg når vi skal inspireres til de sunde sager...go go go!! Kæmper stadig...puuh det er en sej kamp!

   Slet
 2. Samme her, jeg bad ogsaa om opskriften paa Instagram :-) Jeg har bagt den 2 gange og den er bare saa GOD, nu bliver jeg bare i tvivl hvor sund den er naar man ikke kan lade vaer med at spise endnu et stykke (hele tiden)

  Fint inlaeg, jeg saa den paa 'pintrest' hvor Lone havde 'pinnet' den....

  KH Kathrine

  SvarSlet
  Svar
  1. Sejt at den er 'Pinned' ;-) Den er sund, men indeholder stadig mange kalorier, så pas på med det ekstra stykke ;-)

   Tak fordi du kigger med! Det er jeg glad for...

   Slet
 3. Ejjj, altså hvor er du sød Kira💋💋💋Jeg kommer så sjældent ud i blogland, men indimellem må jeg lige ind og kigge på din fine blog(som stadig er en yndlings) og så ligger der så pæne ord, hvor er du sød, og hvor er det dejligt at kagen smagte jer😘

  SvarSlet
 4. Ejjj, altså hvor er du sød Kira💋💋💋Jeg kommer så sjældent ud i blogland, men indimellem må jeg lige ind og kigge på din fine blog(som stadig er en yndlings) og så ligger der så pæne ord, hvor er du sød, og hvor er det dejligt at kagen smagte jer😘

  SvarSlet
 5. Ja, okay alle firkanterne kommer af at jeg i min iver lavede en masse kys og hjerter, men de kommer jo ikke på her...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi, du er så sød Vibeke <3 tak for de mange kys og hjerter! Savner din blog :-( Håber at du finder tid igen en dag...

   Slet