fredag den 24. maj 2013

RAW snackbar med lime/kokos

Jeg laver ofte RAW snacks til både pigerne og jeg selv. For dem er der ingen forskel på en kage proppet med sukker og så den sunde udgave, så jeg laver rigtig gerne denne variant, så snart jeg har tiden.

I dag lavede jeg snacken som barer, men triller ligeså tit bare små kugler. Jeg bandt lidt bagepapir rundt om dem, så pigerne ikke blev super fedtet på fingrene og pyntede med et par stjerner. Lua synes de var fine.

Opskrift til ca. 6 RAW barer.

1 pose øko dadler uden sten
1 pose øko mandler 150 g.
2 spsk. fedtfattig kakao fra urtekram
1 spsk. kokos olie fra urtekram
1 spsk. kokosmel eller flager
Saften fra 1 lime
Et lille nip salt
1 tsk. fiber husk (den gule, til bagning)

Kom alle ingredienserne i en food processor eller en mini hakker og blend det, til en fin masse. Herefter deles massen i 6-8 dele og formes til barer eller mange små kugler. Pynt med kokosmel og kom dem på køl. Inden servering kan de fx. pakkes halvt ind som mine og dekoreres efter ønske. Perfekt som snack til børnefødselsdage eller til madpakken.


8 kommentarer:

 1. Du er simpelthen så krea! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha tak <3 desværre alt for lidt tid til krea :-(

   Slet
 2. Nøj hvor ser de gode ud, og så fint pakket ind. Det må jeg da prøve her i weekenden....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak søde Anita ;-) De er mega gode, håber at du får dem lavet!

   Slet
 3. Åh hvis dog bare Albert stadig gad de der sunde snacks. Han er mere inde i den der periode: "Det er jo bare en figenstang mor!". Suk. Heldigvis kan en simpel rugbrødsmad eller en skål havregryn stadig du;) Men måske moderen kan bruge dem;)

  Men husk nu, nødder er ikke godt til børn under 3år! De skal være fint, FINT hakkede. Sorry. De kan aspireres til luftvejene og give luftvejsproblemer. Vi kender faktisk et barn der blev meget sygt af det at have et stykke mandel i lungen:(

  Lidt nyt på området!:
  http://www.auh.dk/presse/information+om+auh/nyheder/visnyhed?visNyhed=126252

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh gud!! håber at han/hun har det godt efter hændelsen!?
   Ved godt at man skal passe på, så selv til Lua hakker jeg mandlerne over i to når hun skal spise og til Palma, ud i 3 dele.
   De ELSKER mandler!

   I disse barer kører jeg dem, til de er ret finthakket, men ikke som mel da der jo skal være lidt 'bid' i;-)

   Øv at han ikke hopper på den! Mine piger kan naturligvis rigtig godt lide slik, men det er slet ikke en nødvendighed for dem. Tror det hænger sammen med, at vi aldrig har forbudt dem det, så det har aldrig været super spændende og interessant med det! En yougurt er fx. et ligeså stort hit eller frugt!

   Slet
  2. Jo han har det fint idag. Han blev bare rigtig lungesyg og måtte have mandlen fjernet. Man skal bare tænke sig om:)

   Her er yoghurt også et kæmpehit med lidt müsli, så det går. Jeg er heller ikke fanatisk med slik, og efter han kom i børnehave, lærte han hurtigt hvad fredagsslik er. Det er cool nok, og rigtig hyggeligt at give ham en lille skål til disney show om fredagen:)

   Og is er altid ok når det er varmt;)

   Slet
 4. Super fine snacks du der har lavet... Her er RAW barer og sunde snacks et hit hos både børn og voksne... Et super hit til madpakken, fødseldage, eftermiddagshygge m.m.
  Slik er hos os som hos dig. Det er dejligt og kan sagtens nydes, men ikke på nogen måde et hverdagsmust, hvilket gør at det fordeles over flere dage, og en pose derfor kan glæde længe...
  Ud over skøn snack er mellemmåltid eller eftermiddagsmad i form af en most banan eller 2 med yougurt og müslidrys et hit, såvel hos større som små... De beder selv om det, med ordene: Laver du ikke lige det der lækre med yougurt og most banan... :-)

  SvarSlet