tirsdag den 28. maj 2013

Lækkert glutenfrit brød

Efter jeg i hele april måned, gik udenom ALT gluten i min mad, er jeg blevet så glad for at udgå det (grundet mit højere energi niveau), så uden at være fanatisk, så har jeg (næsten) droppet gluten i min hverdag. Jeg eksperimenter hele tiden med opskrifter, på kage og brød uden gluten og er kommet frem til et rigtig godt brød, som jeg selv synes smager ret perfekt! Brødet er i forhold til hvedeholdigt brød, meget tungt og fyldigt og smager godt til alle måltider. Jeg spiser det ofte med lidt ost, pølse eller pesto til fx. frokost, men er bestemt lækkert med en god marmelade, eller til en salat.

1 dl. glutenfri havregryn
1 dl. hørfrø
1 dl. sesamfrø
1 dl. hakkede hasselnødder
1 dl. amarant mel
1 dl. boghvedemel
1 æg
1 håndfuld hakkede dadler (god kontrast til fx. ost og pøsle/skinke)
et nip salt efter behov (vi bruger ikke så meget salt i vores mad, men det er en vanesag)
1 tsk. gurkemeje
1 spsk. fiber husk (den gule til bagning)
1 dl. olie
lidt vand

Bland alle ingredienser i vilkårlig rækkefølge. Dejen er så taknemmelig at arbejde med, så der kan bare fyldes på, af både vådt og tørt efter behov. Dejen skal være godt klistret, men ikke flyde ud. Hældes på en badepande med bagepapir og bages ca. 30 min. ved 180 grader alt efter højden, så hold lige lidt øje.

Brødet smager fantastisk lige når det kommer ud af ovnen, men efterfølgende gemmer jeg det på køl og så holder det sig godt i flere dage.
4 kommentarer:

 1. Jeg har cøliaki og spiser derfor heller ikke gluten, og vil lige komme med et lille tip. da glutenfrit brød hurtigt bliver ret tørt og falder fra hinanden giver jeg det altid lige 20 sek i mikroovn inden jeg spiser det, så er det meget blødere om næsten som nybagt :-) mvh marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Super tip Marie ;-) Det havde jeg ikke tænkt på! Dette brød synes jeg dog ikke bliver tørt og kedeligt, men det gør så mange andre har du ret i! Dog når jeg også maks at gemme det i et døgn ;-)

   Slet
 2. Det ser virkelig lækkert ud!

  SvarSlet
 3. Min søn har cøliaki så her bager vi også gluten fri. Du er velkommen til at tjekke mine opskrifter på superprinsessen.dk Har bl.a bagt kammerjunkere i dag

  SvarSlet