onsdag den 4. december 2013

Lua 5 år - heste, bål & skovtur!

Vores december blev skudt i gang, på alle bedste vis. Vi fejrede nemlig Lua i søndags, på en helt perfekt december dag. Vi lavede (hvis man godt må rose sig selv lidt!?) verdens fedeste arrangement, til stor glæde for de voksne, men i den grad også børn. Selv synes vi godt, at børnefødselsdage kan blive lidt trivielle og svære at arrangere. Især når man fylder år om vinteren og haven er dødsyg at være i. Det ender tit med at man bare sidder der og propper sig med sukker og ungerne ikke kan enes, efter godt en time, grundet manglende aktivitet! Derfor er vi heller ikke dem, som for enhver pris bare inviterer til fødselsdage, fordi ens barn fylder år.

I år gik vi all in og inviterede vi 60 venner (hvoraf de 30!! desværre måtte melde afbud, grundet juleaktiviteter eller sygdom) først til frokost ved det hyggeligste bålsted, midt ude i skoven. Vi var så heldige at min svigermor og kæreste var tidligt på færde og kom med brænde og startede bålet op, min mor og søster passede pigerne og i bragte mad og pyntede op inden gæsterne ankom.

Ungerne lavede snobrød og spiste pølser imens forældrene hyggede med spareribs, flødekartofler og salat. Samtidig kunne alle unger rende og hygge sig, i det flotte vejr, med de mange andre søde børn. Min gode venindes mand, havde medbragt et reb og lavede den sejeste og vildeste høje gynge i et træ - til stor glæde for ungerne. Da vi havde spist blev ungerne udstyret med en lille godtepose, inden de små ben skulle trave godt 1 km. retur til rideskolen.

Lua & Palma er jo bidt af ridning og heste, så det fedeste i verden var, at vi nu inviterede alle veninderne med over på hendes rideskole. Vi havde booket heste til hver af børnene (som havde lyst til at ride) og de fik en times undervisning af søde ridepiger. 8 børn voksede lige en meter, da de efter timen både havde prøvet at skridte, trave og til sidst var de så modige at de alle vinkede, til deres mor og far når de red forbi (altså slap den ene hånd fra tøjlen). Herefter fik alle hestene masser af gulerødder og så trak vi alle ind, i det hyggelige lille klubhus hvor vi serverede kaffe, kage mm.

Det bliver nok svært at leve op til dette næste år, så måske det bare skulle blive en årlig tradition? Det var ihvertfald virkelig hyggeligt og en helt igennem dejlig dag!19 kommentarer:

 1. Så riktig hygglig ut! Så heldige piger som har så mange venner og venninder, hele 60 inviterte. Håper hun hadde en super fødelsesdag <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så skønt Andrea!! Ja vi en kender en masse dejlige mennesker, med fantastiske søde børn <3

   Slet
 2. Svar
  1. Ja vi synes også at det var en super god idé!!! Og heldigt at det hele lige kunne lade sig gøre, med både heste og bål inde for rækkevidde ;-)

   Slet
 3. Det lyder som en helt igennem fantastisk dag. Heldige pige <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var helt perfekt Signe!! Lige i Luas ånd <3

   Slet
 4. Åhh hvor ser (og lyder) det bare hyggeligt! Tillykke med hende :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak <3 Det var ligeså hyggeligt som det ser ud!

   Slet
 5. Åh det lyder helt fantastisk, ville ha' ønsket at jeg var 5 og skulle med (kan godt forstår at det tog tid at planlægge)
  Jeg syntes det vil være alletiders som en årlig tradition (så vil dem der meldte afbud helt sikkert komme når de hører om arrangementets succes) Må jeg spørge hvor bålstedet er henne?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor sødt sagt Anita! Ja jeg ville også have elsket sådan en fødselsdag da jeg var barn. Du kan ellers tro at børnene, havde en god oplevelse og de var heller ikke til, at rive derfra igen ;-)

   Slet
  2. Næste år forestiller jeg mig, at vi holder det lidt tidligere og slår Palma & Luas fødselsdag sammen. Så er der nok større chance for at folk kommer, hvis det fx. allerede er i Oktober! Mange ville jo så gerne have været med!!

   Slet
 6. Årh, hvor lyder det bare hyggeligt, Kira. Lige præcis sådan en dag gad jeg godt lave for Beate en dag <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så skøn en dag Fie <3 Det ville Beate med garanti elske og jeg er sikker på at du, kunne stykke en perfekt, tema fødselsdag sammen ude i naturen ;-)

   Slet
 7. Det lyder så hyggeligt og som den helt rigtige måde at få lidt aktivitet ind i fødselsdagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var perfekt at der var så mange gode aktiviteter ;-) Virkelig hvad jeg kunne fornemme at børnene synes godt om!!

   Slet
 8. Lyder da som en drømme fødselsdag for skønne Lua. I er da de sejeste forældre:)

  SvarSlet
 9. 5 år, sikke en stor dag! Og det lyder som den mest fantastiske fødselsdagsfejring - hvor er I seje :)

  SvarSlet