mandag den 30. september 2013

Balance træning med skildpadden fra bObles

Pigerne fik for nyligt en rigtig flot gave fra bObles, nemlig den nye og runde skildpadde. Dog er den ikke helt ny, da den allerede kom frem sidste jul, dog i en speciel udgave. Den har bare været så efterspurgt og populær, at bObles nu har valgt, at gøre den til en del at deres faste sortiment, i alle de velkendte og glade bObles farver.

Selvom den halvrunde lille skildpadde, måske ser en smule kedelig ud i forhold til de større bObles dyr, så er det faktisk, et af de mest effektive produkter fra bObles, som vi ihvertfald får rigtig meget glæde af. Min store pige Lua, har store besværligheder med motorikken (både den grove, den fine og hendes sprog og sanser) og har virkelig brug for, alt den træning hun kan få. Grovmorikken spiller en stor rolle for hendes sprog, hjerneudvikling, sansetræning og udvikling i det hele taget. Hun lærte hurtigt at få balancen på skildpadden, da den bare fungerer meget bedre end de klassiske balance brætter (dem i nok kender fra gymnastik timerne i skolen?) Det gør hende virkelig glad når hun finder balancen og små sejrer, er med til at styrke hendes selvværd. Lillesøster Palma er ret skrap og kan også balancere på skildpadden, så jeg vil altså anbefale den helt fra 2 år og op. Et helt fantastisk tumlemøbel.

For at hjælpe Lua bedre på vej, så har vi faktisk ryddet hele stuen, kun til leg og bevægelse. De kan hoppe, danse, balancere og cykle alt det de har lyst til og de nyder virkelig godt af vores (dog lidt beskedne) sortiment fra bObles. De leger med det hele hver dag og jeg overvejer virkelig om at tilføje flere dyr til samlingen.

Har I mon gode foreslag til hvilke vi burde anskaffe os? Jeg kender alle dyrene, men er rigtig meget i tvivl om hvilke, der i praksis vil styrke udviklingen for især Lua? Man kan selvfølgelig få rigtig mange trænings redskaber, men de skønne dyr appellerer jo virkelig til sjov og leg.

Palma: Kjole WHEAT (gave) // Body i uld/silke Engel // Strømpebukser Selana // Sko Pom D'Api.

Lua: Kjole Bonpoint // Strømpebukser MP socks // Sko PéPé 

Elefant, Skildpadde & Donut - alle fra bObles3 kommentarer:

 1. Hvor er det dejligt at du kan se en udvikling ved at bruge bobles. Herhjemme har vi investeret i den lille udgave af myreslugeren, som helt sikkert er et hit selvom prinsessen kun er 1 år.
  Den midterste og mindste myresluger er afrundet, så der kommer balance med i og så kan de jo bruges som 3 trin, der kravles op af eller måske en skammel. Læs evt. meget mere om vores oplevelse lige her: http://biancaskageverden.blogspot.dk/2013/09/bobles-myresluger-til-en-tumleglad.html

  SvarSlet
 2. Herhjemme er vores Luna (2,5 år) også noget bagud mht. grovmotorikken. Hun er en MEGET forsigtigt pige, derfor skal der ikke ret meget til før hun bliver nervøs og holder sig tilbage. Vi har prøvet med mange forskellige ting, for at få hende til at flytte grænserne.

  Men lige præcis bObles har vi også rigtigt meget succes med! Vi har elefanten, krokodillen, fisken og kyllingen og hun tør (og kan!) efterhånden komme rund på dem alle - helt selv. Hun elsker når de bliver stillet op som en "forhindringsbane" Det tager sin tid at komme "hele vejen rundt" men hun hopper, klapper og griner når hun "når i mål" Det er så skønt at se hvor stolt hun bliver! og se fremgang i hendes grovmotorik, når grænserne flyttes. Dog er det stadig lidt farligt, når krokodillen vendes om og laves til en vippen, det samme gælder for elefanten. Fisken tør hun heller ikke at rulle rundt på. Men det er samtidig også det skønne ved bObles, at de har flere funktioner og dermed har flere "sværdhedsgrader"

  Men hvis jeg skal anbefale en (som I ikke har) så må det være krokodillen. Selvom det virker meget simpel, så er den et stort hit herhjemme. Luna har i hvert fald (ved hjælp af den) udviklet sig fra at kunne gå et trin op, stå stille, gå op på næste trin, stå stille osv. (hver gang startede hun med samme fod) til nu at gå, skiftevis med højre og venstre, uden at holde pause.

  Måske vi også skulle prøve skildpadden. Den lyder i hvert fald til at være god :) Puha, det blev til en længere kommentar. Men dejligt at se nogle med de samme "udfordringer" som også har fundet en rigtigt god løsning, til at hjælpe barnet på vej.

  SvarSlet
 3. Min søn er lidt for lille endnu, til sådan at vise hvilke favoritter han er til :) MEN .. når vi har haft familien samlet er all-time favoritten krokodillen, den tyer de bare allesammen til og bruger på vidt forskellige måder.

  SvarSlet