1 dl. glutenfri havregryn
1 dl. hørfrø
1 dl. sesamfrø
1 dl. hakkede hasselnødder
1 dl. amarant mel
1 dl. boghvedemel
1 æg
1 håndfuld hakkede dadler (god kontrast til fx. ost og pøsle/skinke)
et nip salt efter behov (vi bruger ikke så meget salt i vores mad, men det er en vanesag)
1 tsk. gurkemeje
1 spsk. fiber husk (den gule til bagning)
1 dl. olie
lidt vand
Bland alle ingredienser i vilkårlig rækkefølge. Dejen er så taknemmelig at arbejde med, så der kan bare fyldes på, af både vådt og tørt efter behov. Dejen skal være godt klistret, men ikke flyde ud. Hældes på en badepande med bagepapir og bages ca. 30 min. ved 180 grader alt efter højden, så hold lige lidt øje.
Brødet smager fantastisk lige når det kommer ud af ovnen, men efterfølgende gemmer jeg det på køl og så holder det sig godt i flere dage.
Jeg har cøliaki og spiser derfor heller ikke gluten, og vil lige komme med et lille tip. da glutenfrit brød hurtigt bliver ret tørt og falder fra hinanden giver jeg det altid lige 20 sek i mikroovn inden jeg spiser det, så er det meget blødere om næsten som nybagt :-) mvh marie
SvarSletSuper tip Marie ;-) Det havde jeg ikke tænkt på! Dette brød synes jeg dog ikke bliver tørt og kedeligt, men det gør så mange andre har du ret i! Dog når jeg også maks at gemme det i et døgn ;-)
SletDet ser virkelig lækkert ud!
SvarSletMin søn har cøliaki så her bager vi også gluten fri. Du er velkommen til at tjekke mine opskrifter på superprinsessen.dk Har bl.a bagt kammerjunkere i dag
SvarSlet