500 g. Brombær
150 g. Rørsukker
2-3 stænger kanel (jeg bruger ægte kanel fra Sri Lanka)
3-4 hele stjerneanis
1 spsk. Rålakrids fra Johan Bülow (smag evt. til efter behov)
1 vanilje stang
1 dl. vand
Kom bær i en gryde med sukker og lad det trække en times tid. Husk at bær skal være hele og ikke må mases. Flæk vanilje stangen og kom korn samt stang ned i massen. Tilsæt vand, kanel og stjerneanis og kog det hele i ca. 10 min. Herefter kommer jeg lakridspulver i og lader det simre ved svag varme i et kvarters tid.
Lad marmeladen køle ned, fjern sterneanis, kanel og vanilje stang og hæld derefter på skoldede glas og stil på køl.
Spis det sammen med Pandekager eller hjemmebagt knækbrød - smager himmelsk!
Opskrift på hjemmebagt knækbrød
1 dl. havregryn
1 dl. hørfrø
1 dl. sesamfrø
1 dl. solsikkekerner
1 dl. tranebær
2 tsk. salt
1 tsk bagepulver
3,5 dl. rugmel (det kan også bages med diverse glutenfrie mel typer, men smuldrer desværre lidt mere)
2 dl. vand
1,25 dl. olie
Bland alle ingredienserne i en skål (skal være vådt og klistret). Del derefter dejen i to klumper og læg det på hver sit bagepapir. Læg et stykke bagepapir over dejen og rul det tyndt med en kagerulle. Fjern det øverste lag bagepapir og læg dejen op på en bradepande og skær passende stykker knækbrød, ud med en pizzaskærer og kom ind i ovnen på 200 grader og bag i 10-15 min. til brødet har en svag gylden farve.
Pigerne og jeg spiser knækbrødet som kiks/snacks, uden noget på og jeg bliver aldrig træt af det!
Uh... når overskuddet er til det, skal jeg helt sikkert prøve at lave den marmelade - MUMS! :)
SvarSletWow det lyder godt! Skal helt sikkert prøves :-)
SvarSletJeg har en masse lakridspulver jeg skal have brugt så det er jo oplagt at lave en omgang lækker marmelade :o)
SvarSletMange tak for opskrift
Mmmmmmmmm hvor lyder det lækkert!
SvarSletBlev god, men...lidt for meget stjerneanis til min smag, så jeg suplerer med lidt flere brombær
SvarSlet