torsdag den 23. august 2012

Lakrids-tranebær småkager


Jeg elsker lakrids, men er normalt ikke så vild med småkager! Forenes de to ting, så smager det himmelsk!
I går var jeg hjemme, med begge piger og fik lyst til at lave lidt lækkert, så valget faldt altså på disse småkager, som er lavet efter Makus Grigo meget populære opskrift!
Jeg kan kun sige...LAV DEM!!
500 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
60 gram lakridspulver fra Johan Bulow
125 gram soltørrede tranebær
375 gram koldt saltet smør
500 gram fint rørsukker
ca. 2 æg.
Jeg lavede en halv portion og havde kun 10 gram lakridspulver tilbage, men det fungerede altså helt fint.
Sigt hvedemelet sammen med bagepulver i en røreskål. Tilsæt lakridspulver, tranebær og smør i små tern. Findel smøret det med hænderne, til smørret ikke kan mærkes mere. Tilsæt nu sukker og æg. Kør kun, til dejen lige samler sig. Det er meget vigtigt, så småkagerne ikke mister deres sprøde struktur. Eller ælt forsigtigt med hænderne og saml hurtigt dejen.
Del dejen i klumper på 500 gram og tril dem i lange pølser med en diameter som en tyvekronemønt. Rul dejpølserne ind i bagepapir og læg dem i fryseren til de er hårde.
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Skær pølserne i ca. 1 cm. tykke skiver. Læg dem med lidt mellemrum (de flyder ud) på en bageplade med bagepapir. Bag dem ca. 8-10 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist. Opbevares bedst i en kagedåse med låg, der slutter tæt, eller anden lukket beholder.
Her holdte den forholdsvis store portion kager sig kun lige et døgns tid!! Jeg er afhængig af dem ;-)

4 kommentarer:

  1. Tak for opskrift! Skal helt sikkert forsøge mig - forhåbentlig allerede i weekenden :)

    SvarSlet
  2. Jeg har allerede bookmarked opskriften en gang, men har undladt at lave dem, da jeg ved jeg spiser dem. Tisk tisk, og nu frister du også. Det ender sikkert med at jeg bager småkager i weekenden ;)

    SvarSlet
  3. Uhhh, ser lækre ud! Ville sikkert gå godt til kaffen (btw hedder han MaRkus Grigo ;)

    SvarSlet