søndag den 10. juni 2012

Paris med baby på armen!

Hermed får i lige en følgeton af de sidste -og noget forsinkede indlæg fra min Priser tur. Jeg har haft lidt travlt her den sidste måned, med syge børn, så derfor har jeg kun haft tid til blogindlæg uden så meget skriveri.

Min Pariser tur var min storbysferie debut med baby! Jeg havde absolut ingen bekymringer ved at rejse med den lille pige, da vi har rejst rigtig mange gange med Lua.

Vi fløj med easyjet, hvilket kan gøre meget billigt hvis man booker i god tid, samt rejser i hverdagene. 
Det gode ved easyjet kontra andre flyselskaber er at man ikke har faste pladser, men stiger blot ombord og vælger en plads. Hvis flyet ikke er fyldt op er det rigtig nemt at tilsnuske sig en ekstra plads hvis man blot parkerer baby på et sæde, så går folk jo bare videre og sætter sig et andet sted...(i øvrigt de færreste der gider at sidde ved siden af en baby) De flyver stort set til tiden, det har været super nemt og effektivt de gange jeg har fløjet med dem.

Vi ankom til Charles De Gaulle lufthavn og ville for Palma's sikkerhed (da det er umuligt at opdrive en taxa med autostol) tage toget (PER) til Chatalet Le Halles som vi skulle bo i nærheden af. Det koster ca. €18 at tage toget pr. person og jeg vil anbefale at man finder en billet automat fremfor at købe i billetcenteret, da køen var uendelig lang! Togturet tager omkring 20-30 min.
Vi ankom mange niveauer under jorden og elevator er ikke på mode i Paris!! Efter en halv times slæben op og ned ad trapper, rulletrapper og gange med kuffert, træt baby og klapvogn var vi endelig ude i 'friheden'!
Jeg vil dog indskyld at ALLE var utrolig søde til at give et nap med og løfte og bære for os. Meget posivivt!

Vi boede på Hotel France Louvre, 60 Rue de Rivoli som ligger i 4 arrondissement, et stenkast til sceinen, Notre Dame og det underskønne Marais kvarter lige ude for vores dør!
Vi betalte ca. 1200,- pr. nat for et dobbeltværelse uden babyseng og uden morgenmad! Så billigt er det ikke at bo centralt. Hotellet var bygget i en gammelt fransk (smal) opgang, med reception lige inde for døren, så man kun lige akkurat kunne komme forbi skranken med kuffert og videre hen til trapper/elevator. Vores klapvogn kan heldigvis slåes meget sammen og dermed kunne jeg lige nødagtig være i elevatoren med vognen.
Da jeg bookede hotel, så det ud fra billederne super fint ud, med pæne og indbydende værelser. Vi ankommer sent mandag aften og får stukket nøglen til et værelse på 5 sal (helt oppe) nede for enden af en kringlet smal gang. Værelset var mildest talt elendigt og på størrelse med et lille kammer, hvor vi kun lige kunne have plads til kuffert og nærmest ikke klapvognen! Sengen var 1,5 mands og der skulle vi sove to og en baby!! Udsigten var til en ret kedelig baggård og rummet var ret slidt! Hotellet lovede WIFI, men det kunne slet ikke række op til 'kammeret'. ØV! Jeg fik en god snak med receptionisten og fik straks et flot værelse på 2 sal. med udsigt til den flotte gade vi boede i. Så ligeså søde som franskmænd kan være, ligeså stride kan de være...ingen tvivl om at de forsøger at komme af med de dårlige værelser først!! Vær opmærk som på dette, hvis i kommer ud for noget lignende ;)

Klapvognen vi havde med var egentlig vores søskende vogn fra Phil & Teds. Den en ikke helt lille, men smal og hjulene kan dreje hele vejen rundt, så på den måde er den super smart! ALLE butikker var smadder søde og børn og vogne er hjertelig velkomne, men det er ikke nemt med en vogn af denne størrelse i små gader. Alle franskmænd havde deres børn i paraplyklapvogne eller bæreseler!! Så næste gang vil jeg tage vores McLaren med, så vi nemt kan komme op og ned ad trapper.
Vi kom kun rundt i området omkring Marais & Les Halles og en lille tur over sceinen, da vi ikke rigtig kunne komme med metroen.

Vejret imens vi var i Paris stod på regn, regn og atter regn! Vi brugte derfor  en del tid i Hallerne og Bazaar Hotel De Ville, som er et stort shopping center på RUE DE RIVOLI. Det er dog ikke helt optimalt at være inde i larmende store shopping centre, når man har en lille baby der skal sove.

TIP! Undersøg før i booker hotel følgende ting:
1. Evt. mulighed for opbevaring af klapvogn ved reception
2. Om der er elevator
3. Om der er minibar (til opbevaring af babymælk, mos mm.) samt elkedel til at skolde flasker og lave mælk til baby.
4. Beliggenhed!! Hvis i som os kun har 2 dage i byen, så sørg for at bo så centralt, så i kan gå rundt og ikke er afhængig af metroen. Marais kvarteret er fantastisk (det hører i mere om i et indlæg for sig)
5. Hør på forhånd når i booker hotel om i kan få et værelse på en af de første etager, da der som regl er pænere værelser, nemmere med baby samt bedre internet opkobling.
6. Nyd ferien og lav ikke for mange planer i det store Paris ;-)3 kommentarer:

 1. Tak for Parisertip, og hvor er hun bare fin lille :)

  SvarSlet
 2. Velbekomme ;-) Jeg går dog ikke ud fra at du kommer til at rejse med flere babyer??? hihi! Og tusinde tak, ja hun er så dejlig min lille sukkermås ;)

  SvarSlet
 3. Tak for gode tips, skal selv ud og rejse med en lille prinsesse snart :)

  Hilsen Karina

  SvarSlet